Nagy csaták és kiváló hangulat a hétvégi Veterán Fesztiválon

2017. június. 19., 18:18   |    

Nagy csaták és kiváló hangulat a hétvégi Veterán Fesztiválon

Szombaton kilencedik alkalommal gyűltek össze a 60 éven felüli labdarúgók az Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál alkalmából, a Dabas FC pályáján.

A 2008-ban indított, Európában egyedülállónak számító veterán versenysorozat tornáit őszi-tavaszi rendszerben, az ország tíz helyszínén rendezik meg az idény során. A szombati, idényzáró fesztiválon a sorozatban résztvevő negyven csapat közül a legjobb 12 mérte össze tudását. A dabasi sportpályára kilátogató veterán játékosokat igazi fesztiválhangulat várta szombaton, több mint kétszáz hatvan éven felüli labdarúgó vívott nagy csatát a fesztivál győztese címért. Az ország tíz régiójából érkezett tizenkét csapat négy selejtező csoportban mérkőzött meg egymással, majd az egyenes kieséses folytatás során alakult ki a végső sorrend. Vigaszágon is zajlottak a mérkőzések, így a nap során minden résztvevő csapat 4 mérkőzést játszott.

A fesztiválra kilátogatott többek között Vámos Tibor az MLSZ Grassroots Bizottság elnöke, Szabó György a bizottság tagja, a veterán labdarúgás nagykövete, illetve a korábbi szövetségi kapitány, Csank János is. Minden évben meghívást kapnak még a fesztiválra a határon túlról a torna sorozatban résztvevő csapatok. Az erdélyi Érmihályfalva csapata a hazai VIP-együttessel mérkőzött meg, amelynek tagja volt Szabó György is.



Nagyon jó és szoros küzdelmek között dőlt el az aranyérem sorsa, a döntőt játszó két csapat, a DASE és PMSC között szoros csatában, a hosszabbításban alakult ki a végeredmény, a DASE javára.

A fesztivál végén különdíjakat is átadtak, a legjobb mezőnyjátékos a korábbi válogatott labdarúgó, a videotonos Tiber László lett, a legidősebb résztvevő pedig csapattársa, a Vasassal kétszeres bajnok, Közép-európai kupa-győztes (nem mellesleg szintén korábbi válogatott labdarúgó) Fister Ferenc, aki 78. életévében járva is aktív a futballpályán.

A torna végeredménye:

1. DASE
2. PMSC
3. VIDEOTON
4. SZEKSZÁRD

A fesztivál különdíjasai:

Gólkirály: Nyisztor Sándor (Nyíregyházi 70kedők) 9 gól
Legjobb mezőnyjátékos: Tiber László (Videoton)
Legjobb kapus: Krizsán Zoltán (DASE)
Legidősebb játékos: Fister Ferenc (Videoton)

A hírkategória további hírei

Veteránfutball
Dabason fesztiváloznak a veteránok
Veteránfutball
Nagy csatában dőlt el a veterán bajnoki cím
Veteránfutball
Szombaton rendezik az Országos Veterán Fesztivált
Veteránfutball
Vidi-siker a Veterán Fesztiválon
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS