Esély Fesztivál: bemutatkoznak a fogyatékkal élő sportolók

2012. május. 17., 18:54   |    

Esély Fesztivál: bemutatkoznak a fogyatékkal élő sportolók

Szombaton a Vasas Pasaréti Sportcentrumában rendezik meg az MLSZ Grassroots Esély Fesztivált.

Az MLSZ Grassroots Esély Fesztivált a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots szociális programjának keretében rendezik meg, a fesztiválon a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő sportolókra irányul a figyelem. Az MLSZ szociális programja 2011 őszén indult, amikor az MLSZ öt fogyatékossági terület szervezeteivel kötött együttműködési megállapodást, s azóta a labdarúgáson keresztül elősegíti a hátrányos helyzetű, illetve fogyatékkal élő emberek társadalmi beilleszkedését,  az irántuk való szolidaritás növelését és anyagilag is támogatja, hogy a fogyatékkal élők minél több sportolási lehetőséghez jussanak.

- A program kiemelten kezeli a fesztiválokat, nagyszabású rendezvényekkel tárja a lakosság elé, hogy a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő embertársaink is köztünk élnek, és ugyanúgy örömüket lelik a sportolásban, mint mindenki más - mondta Petrika Ibolya programvezető. - A szombati fesztiválon az enyhe fokban értelmileg sérült, a középsúlyos értelmi fogyatékkal élők, a hallássérült, a látássérült és az állami gondozott fiatalok kapnak főszerepet, de a rendezvény természetesen mindenki számára nyitott, szeretettel várjuk azokat, akik a labdarúgáson keresztül közelebbről megismerkednének a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő fiatalok világával.

A fesztiválon az elmúlt hetekben megrendezett megyei selejtezők, illetve regionális tornák legjobb csapatai szerepelnek majd. A szervezők 23 csapatot és 250 résztvevőt várnak az eseményre, a programban a villámtornák mellett a látogatók bemutatókon ismerhetik meg a fogyatékkal élők speciális sportolási szabályait. Az érdeklődők kipróbálhatják például a vakfocit, amely egyedi szabályok szerint zajlik, a teljes mértékben hang által irányított mozgás tökéletes csendet követel a pályán.

A fesztivál programja:

10.00 – 10.30 Megnyitó (műsorvezető: Várkonyi Attila)

A csapatok bevonulása után köszöntőt mond dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára és dr. Deutsch Tamás, a MOB alelnöke. A fesztivált Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója nyitja meg.

10.35 - 14.35 Villámtornák, bemutató foglalkozások, sztárénekesek műsora  

10.35 - 10.50 Közös bemelegítés Nyilasi Tibor vezetésével
12.30 - 12.42 Vakfoci bemutató játék
13.30 - 13.45 Hallássérült focibemutató 
14.00 - 14.15 Középsúlyos értelmi fogyatékkal élők focibemutatója
14.40 - 14.55 Eredményhirdetés  
14.55 - 15.00 A fesztivál zárása


A hírkategória további hírei

Szociális programok
Szezonzáró grassroots-tábor Tiszaújvárosban
Szociális programok
Grassroots: ismét Európa Kupa-döntőt rendeznek Kecskeméten
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS