Európai gyermekotthonok csapatai csatáznak Kecskeméten

2016. július. 28., 14:42   |    

Európai gyermekotthonok csapatai csatáznak Kecskeméten

Augusztus 1-5. között ötödik alkalommal rendezik meg a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupájának döntőjét Kecskeméten.

A nemzetközi labdarúgótorna a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közös szervezésében valósul meg, célja, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok a sporton keresztül megvalósíthassák álmaikat, és megnyíljon előttük egy jövőbe mutató életútmodell. Az idei EK döntőre a hazai résztvevőkön kívül 12 országból érkeznek csapatok.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2011-ben kapcsolódott be a Grassroots-programjával az Európa Kupa szervezésébe. A Grassroots Igazgatóság szociális programja és annak támogatása tette lehetővé, hogy a tornán résztvevő nemzetek száma folyamatosan növekedett az évek során.

- Már öt éve valósítjuk meg az Alapítvánnyal közösen az állami gondoskodásban élők labdarúgóprogramját. A Grassroots filozófiája szerint „A futball mindenkié”, ennek szellemében zajlik programunk is, ahol a résztvevő gyermekek mindegyike átélheti a labdarúgás nyújtotta örömöket. Ki kell emelni, hogy a hétvégi nemzetközi futballfiesztán résztvevő valamennyi csapat hasonló sorsú, gyermekotthonokban élő fiatalokból áll. Az Európa Kupa nagyon jó lehetőség arra, hogy a gyerekek találkozzanak más országbeli sorstársaikkal, barátságok szövődjenek, és világlátásuk táguljon – mondta Petrika Ibolya Grassroots koordinátor, szociális programvezető.

- Az állami gondoskodásban élő gyerekeket és fiatalokat nagyon nehéz motiválni, és a pedagógusok, valamint a nevelőszülők számára nagy kihívást jelent megfelelő életútmodell felvázolása is. Ebben tud segíteni ez a labdarúgótorna, amely a sporton keresztül mutatja be, hogy fontos a közösséghez való tartozás, a játék és a sikerélmény - mondta Radics Kálmán, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke.

A Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupája Döntőjét idén is Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, 70-szeres válogatott labdarúgó, európai ezüstcipős, játékosként és edzőként többszörös magyar bajnok és kupagyőztes nyitja meg. Az Alapítvány örömmel fogadta, hogy Laczkó Zsolt 22-szeres válogatott labdarúgó, magyar bajnok és kupagyőztes is a jó ügy mellé állt, és segít a rendezvény népszerűsítésében.

A torna résztvevői:

I-es korcsoport: Dánia; Németország; Csehország; HU- Somogyvár; Ukrajna

II-es korcsoport: Lengyelország; Szlovákia; Románia; Szerbia; Horvátország; Bosznia-Hercegovina; Bulgária; Macedónia; HU-Miskolc; HU-Dunavecse; HU-Kecskemét; HU-Komádi, HU-Sopron

A hírkategória további hírei

Szociális programok
Szezonzáró grassroots-tábor Tiszaújvárosban
Szociális programok
Grassroots: ismét Európa Kupa-döntőt rendeznek Kecskeméten
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS