Hallássérült futsal Európa-bajnoki selejtezőket rendeztek Nagykátán

2014. február. 17., 15:37   |    

Hallássérült futsal Európa-bajnoki selejtezőket rendeztek Nagykátán

A hallássérültek futsal Európa-bajnokságára idén novemberben kerül sor Szófiában, melyre férfi válogatottunk sajnos nem kvalifikálta magát, azonban női csapatunknak korábban már sikerült bejutnia a döntőbe.

Ha valakinek idáig kétsége lett volna a Grassroots labdarúgás fontosságáról, a hétvégi selejtező után biztosan megváltozott a véleménye, Nagykátán ugyanis közel félezer néző buzdította a csapatokat a kiváló hangulatú eseményen.
A program február 15-én, szombaton, 10 órától vette kezdetét az Olaszország-Szlovénia mérkőzéssel, és vasárnap, a Magyarország-Olaszország találkozóval zárult, amelyen az azzurrik 9-5-re nyertek a mieink ellen, így válogatottunk harmadikként végzett a csoportban.

-A Nagykátai Sportcsarnok méltó színhelye volt az UEFA-rendezvényének, a játékot és a szervezést is beleértve - mondta Őze Tibor Grassroots menedzser.

A selejtezők színvonalát a hivatásos futsalválogatottak is megirigyelhették volna, a játékot és az iramot tekintve sem csalódott közönség, amely tekintélyes számban képviseltette magát.

- Külön büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség idén már harmadik éve támogatja a Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetségét, így áttételesen mi is hozzájárultunk a torna sikeréhez- tette hozzá Petrika Ibolya Grassroots Szociális Programvezető.

A csoport végeredménye: (Az első két helyezett jutott ki az Eb-re)

1. Olaszország 9p
2. Fehéroroszország 6p
3. Magyarország 3p
4. Szlovénia 0p

[galleryRel id="59726|Hallássérült Eb-selejtező, Nagykáta]

A hírkategória további hírei

Szociális programok
Szezonzáró grassroots-tábor Tiszaújvárosban
Szociális programok
Grassroots: ismét Európa Kupa-döntőt rendeznek Kecskeméten
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS