Három év után újra Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál

2022. június. 25., 12:03   |    

Három év után újra Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál

Június 25-én Dabason hosszú kihagyás után újra megmérkőznek egymással az ország veterán csapatai. A nagy népszerűségnek örvendő tornát tizenharmadik alkalommal rendezi meg az Országos Labdarúgó Sport Egyesület, az MLSZ támogatásával.

A program a nyitóünnepséggel kezdődik, a mérkőzéseket és az eredményhirdetést követően pedig szabadtéri vendéglátással zárul. A rendezvények az FC Dabas Sportpálya (Dabas – Sári, Pálya u. 1.) ad otthont. A várható nagy melegre való tekintettel a szervezők tisztelettel felhívják a résztvevők figyelmét, hogy a tornán mindenki saját felelősségére vesz részt.

A Fesztivált a futball berkeiből és azon kívülről érkező személyek is népszerűsítik, többek között Csank János volt szövetségi kapitány, Nemcsák Károly, a József Attila színház igazgatója és a Videoton veterán csapatának tagja, valamint Hevesi Tamás énekes, labdarúgóedző.

Pályára lép több korábbi NB I-es játékos, mint például a Honvéddal 1991-ben bajnok Csengeri András, illetve a Videoton 1985-ös UEFA-kupa-döntős csapatából Tiber László, Végh Tibor és Vadász Imre.

A tornán nemzetközi, azaz határon túli csapatok is szerepelnek, Erdélyből az Érmihályfalva, Felvidékről a Dunaszerdahely-Nádszeg, Horvátországból az Eszék, míg Szlovéniából a Lendva rendszeres résztvevőnek számít.

A 2008 óta futó sorozat történetében már több mint 1000, az idei kiírásban 600 játékos lépett pályára. Az idény során tíz helyszínen zajló hat forduló alatt alakult ki a csoportok végső sorrendje. A Veterán Labdarúgó Fesztivál mezőnyét a csoportelsők és a két csoportmásodik adja majd.

 

 


A hírkategória további hírei

Általános
Arany-élmények a Pancho Arénában
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS