Hétvégén rendezik az ötödik Veterán Fesztivált

2013. november. 22., 11:55   |    

Hétvégén rendezik az ötödik Veterán Fesztivált

Az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával idén negyedik alkalommal rendezi meg az Országos Veterán Labdarúgó Fesztivált.

Az elmúlt években nagy sikerrel megrendezett fesztivált idén is a gödöllői sportcsarnokban rendezik meg. A szombati, egész napos tornán neves labdarúgók is részt vesznek, így dr. Fenyvesi Máté, Szűcs Lajos, Dunai Antal, id. Dárdai Pál, Rapp Imre, Hevesi Tamás és Kottán György.

- Már ötödik éve zárjuk országos fesztivállal a hatvan éven felüliek éves labdarúgó tornasorozatát. A veterán torna öt évvel ezelőtt indult útjára, nyolc régióban egy-egy játéknappal. Ebben az évben már tizenkét régióban hatvannégy játéknapon közel hatszáz játékos futballozott, a gödöllői fesztiválon a győztes csapatok vesznek részt. A tornán egy gálamérkőzésre is sor kerül, amelyre meghívást kapott a romániai Érmihályfalva csapata is – mondta Petrika Ibolya Grassroots-koordinátor.

- A tornasorozatban a hatvan éven felüliek vesznek részt. Ennek a korosztálynak a Grassroots-programba történő bekapcsolása európai viszonylatban is kuriózumnak számító versenysorozat - tette hozzá Őze Tibor Grassroots-menedzser. - Elsősorban nem a tömegesítés a célja, a legfontosabb az egészségügyi szempont az időskori fizikai és szellemi aktivitás megőrzése a labdarúgás segítségével. Emellett nagyon fontos az idős korosztály kulturális életbe való bekapcsolódása, példamutatásuk a fiatal korosztályok számára és a korosztályok közötti kapcsolatok ápolása. A nagyszabású fesztiválon várhatóan kétszáz játékos demonstrálja, hogy a magyar Grassroots-program filozófiájának megfelelően, valóban "Egy életen át kell játszani" a focit.

A résztvevő csapatok:

1. Zalaegerszeg
2. Siófok
3. Székesfehérvár – Videoton
4. Pécs
5. Örkény
6. Törökszentmiklós – Fegyvernek
7. Szeged
8. BVSC
9. Salgótarján
10. DASE
11. Nyíregyházi Senior FC
12. Miskolc

Gálamérkőzés: Érmihályfalva – Old Star

A fesztivál helye és ideje: Szent István Egyetem Sportcsarnok, 2100 Gödöllő, Páter Károly út 1., 2013.november 23.(szombat)

A fesztivál programja:

08.20 – 08.25: Sorsolás
08.30 – 08.45: Megnyitó
09.00 - 18.05: Mérkőzések 09.30 – 11.45: ’C’ csoport körmérkőzése
16.25 – 17.15: Gála mérkőzés
17.20 – 17.45: Bronz mérkőzés
17.45 – 18.05: Döntő
18.08 – 18.20: Eredményhirdetés
18.30 – 21.00: Vacsora

A hírkategória további hírei

Veteránfutball
Dabason fesztiváloznak a veteránok
Veteránfutball
Nagy csatában dőlt el a veterán bajnoki cím
Veteránfutball
Szombaton rendezik az Országos Veterán Fesztivált
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS