Megkezdődött a Gyermekotthonok Európa Kupája

2012. július. 30., 14:59   |    

Megkezdődött a Gyermekotthonok Európa Kupája

A héten Kecskeméten rendezik meg a Gyermekotthonok Európa Kupa Döntőjét, a nemzetközi rendezvényen hét ország tíz gyermekotthona képviselteti magát.

Az MLSZ Grassroots-programjának részét képező, immár tíz éves múltra visszatekintő versenyen a labdarúgás mellett három másik sportágban mérik össze tudásukat a fiatal sportolók. A találkozó hétfői nyitónapján ünnepélyes keretek között beszédet mondott Mották Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint Nyilasi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója.

A magyarországi gyermekotthonokban élő gyermek és fiatalok labdarúgó tornáját az MLSZ-szel közösen a kecskeméti Egészséges Életmódért Hit- és Sport Alapítvány rendezi meg. A nyitóünnepség sztárvendége Oláh Ibolya megasztáros énekes volt, aki maga is gyermekotthonban – Tiszadobon – nevelkedett. Majd ezt követően Kecskemét város belvárosában 'Gurulj az egészségért' elnevezésű görkorcsolyaversenyt rendeztek a Rákóczi út- Vasútkert revitalizációs program kísérő eseményeként.

A labdarúgócsapatokat két csoportba sorsolták a tavalyi döntősöket kiemelve, a focimeccsek szerdán 14 órakor kezdődnek a műkertvárosi műfüves pályán. A Grassroots-meccsekre csütörtök délután 14 órától kerül sor. 



A hírkategória további hírei

Szociális programok
Szezonzáró grassroots-tábor Tiszaújvárosban
Szociális programok
Grassroots: ismét Európa Kupa-döntőt rendeznek Kecskeméten
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS