Rómában rendezett szakmai konferenciát a FIFA

2012. április. 19., 10:33   |    

Rómában rendezett szakmai konferenciát a FIFA

A konferencián az UEFA 53 tagországa képviseltette magát.

A FIFA által 2012. április 10-14. között Rómában megrendezett szakmai konferencián a 'Női labdarúgás és a Grassroots fejlesztése' témában az MLSZ-t Kiss László, női szakágvezető és Kovács Szilveszter, Grassroots-szakágvezető képviselték.

- A FIFA az elmúlt hónapokban valamennyi földrészen megrendezte a szakmai konferenciát ebben a témában - mondta Kiss László a konferenciát követően. - Rómában az UEFA ötvenhárom tagállama képviseltette magát. A konferencia célja az eddig elért eredmények bemutatása, a fejlesztési irányvonalak közös keresése, a FIFA és az UEFA 2012-2015 közötti fejlesztési programjainak ismertetése, valamint a tavalyi, németországi női vb rövid szakmai elemzése volt.

Kovács Szilveszter hozzáfűzte: a nemzetközi szervezetek egyetértenek abban, hogy a sportág minden válfaja a Grassroots-labdarúgásban gyökeredzik.

- Gyermekkorban szükséges megteremteni azt a tömegbázist, amelyből aztán táplálkozik a női labdarúgás, a futsal, a profi és az amatőr nagypályás labdarúgás utánpótlása egyaránt. A FIFA és az UEFA komoly segítséget nyújtott a nemzeti szövetségeknek ezen a rendezvényen a sportág jövőbeni fejlesztési irányvonalainak a meghatározásával - fogalmazott Kovács Szilveszter.


A hírkategória további hírei

Nyári táborok
Lezárult az ötödik szociális tábor Tiszaújvárosban
Nyári táborok
Grassroots: lezárult a tiszaújvárosi szociális tábor
Nyári táborok
Idén is támogatja a szünidei táborokat az MLSZ
Nyári táborok
Nyári Szünidei Táborok támogatása
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS