Szociális tornát rendeztek Pilismaróton

2014. január. 15., 21:21   |    

Szociális tornát rendeztek Pilismaróton

A pilismaróti Nyírő Csaba Sportcsarnok adott otthont a középsúlyos értelmi fogyatékkal élők kispályás tornájának, mely a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Pilismaróti Polgármesteri Hivatal közös támogatásával és szervezésével jött létre.

A pilismaróti torna is bizonyította, hogy a sport nyelve és a labdarúgás szeretete közös, a társadalom minden rétege számára korlátok nélkül elérhető. A tornát Pergel István, Pilismarót polgármestere nyitotta meg, valamint jelen volt többek között Wisinger János, a Speciális Olimpia Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke, Dr. Jády György, a Speciális Olimpia Szövetség Sportigazgatója, dr. Kecskés Imre fővédnök, Khéner László MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgató és Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots szociális program vezetője is.

- Az MLSZ Grassroots szociális programjának keretein belül a középsúlyos értelmi fogyatékosok számára őszi és tavaszi regionális tornákat rendezünk. Az a célunk, hogy növekedjen a résztvevő csapatok száma, és ezáltal a fogyatékkal élőknek minél szélesebb körében biztosítsuk a labdarúgás lehetőségét. Külön öröm számunkra, hogy ezúttal három új intézmény is részt vett a tornán – mondta Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots szociális programjának vezetője.

- Már harmadik éve támogatjuk az értelmi fogyatékossággal élő emberek labdarúgását az MLSZ Grassroots-programján belül. Nagy sikernek tartom, hogy a szociális programunk keretén belül egyre többen futballoznak, ezzel is bizonyítva azt, hogy a pályán mindenki egyenlő - tette hozzá Nyilasi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója. - Egy-egy ilyen tornán öröm látni a mérhetetlen szeretetet, boldogságot és a játék örömét az értelmi fogyatékkal élő embereken.

A torna eredményei:

(divizionálás= sérülési szint szerinti besorolás)

Divízió 1

1. Irmák (A vándorserleg nyertesei egyben a torna fő győztesei)
2. Diósjenő
3. Csalogány

Divízió 2:

1. Dunakeszi
2. Diószegi
3. Ludány-Halászi

Divízió 3:

1. Bercel
2. Kömlőd
3. 15. kerületi ÉNO

A torna díjazottjai:

Gólkirály: Szendi Norbert
Legtapasztaltabb játékos: Csernus Mihály
Legjobb kapus: Meló János
Legjobb játékos: Horváth Árpád
Legsportszerűbb csapat: 15. kerületi ÉNO
Legszebb gól szerzője: Dudás Anita

A hírkategória további hírei

Szociális programok
Szezonzáró grassroots-tábor Tiszaújvárosban
Szociális programok
Grassroots: ismét Európa Kupa-döntőt rendeznek Kecskeméten
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS