Szombaton rendezik a VII. Veterán Fesztivált

2015. június. 24., 10:35   |    

Szombaton rendezik a VII. Veterán Fesztivált

Az MLSZ és az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület (OVLSE) társszervezésében rendezik meg a 60 éven felüliek Grassroots-bajnokságának döntőjét a Szőnyi úton.

Az MLSZ Európában egyedülálló Veterán-programjának szezonja szombaton a döntőkkel a végéhez ér, a BVSC Szőnyi úti sporttelepén 15 csapat küzd meg egymással a legelőkelőbb helyezésekért. A hétvégi focifesztivál mezőnye az elmúlt hónapok során alakult ki: országosan tíz helyszínen játszottak hat-hat fordulót a veteráncsapatok, a selejtezők győztesei és a két legjobb második helyezett szerzett jogot arra, hogy szerepelhessen a szombati döntőben. Külön csoportban játszik bemutató meccseket a keleti és nyugati válogatott, illetve a határontúli Érmihályfalva csapata.

A fesztiválon mintegy 250 hatvan éven fölüli futballista vesz részt, délelőtt 9 órától a csoportmérkőzéseket, délután a döntőket rendezik meg.

- Az Európában egyedülálló veterántornák egyik fő célja az időskori fizikai inaktivitás megszüntetése, de emellett szocializáló szerepe is van a programnak, amely jó példát mutat a fiatalabb generáció számára, hogy a sportolás és az idősebb kor nem zárják ki egymást - mondta az mlsz.hu-nak Őze Tibor Grassroots-menedzser, a fesztivál egyik főszervezője. - A Veterán-programunk hét évvel ezelőtt indult útjára, azóta évről évre nő a népszerűsége, és terveink szerint a közeljövőben újabb területeket tudunk bevonni a tornasorozatba.

A hétvégi fesztiválon jelezte részvételét Nyilasi Tibor MLSZ-elnökségi tag, illetve a tornasorozat nagykövetei közül id. Dárdai Pál, Csank János, Szűcs Lajos és Fenyvesi Máté is.

A hírkategória további hírei

Veteránfutball
Dabason fesztiváloznak a veteránok
Veteránfutball
Nagy csatában dőlt el a veterán bajnoki cím
Veteránfutball
Szombaton rendezik az Országos Veterán Fesztivált
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS